Proglašeni najbolji učesnici literarnog konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“

Proglašeni najbolji učesnici literarnog konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“

Autor: vodiczastare.rs

19. Novembar 2022

Povodom 20. novembra Svetskog dana deteta, Udruženje „RAZVOJ UE“ iz Užica proglašava najbolje učesnike literarnog konkursa pod nazivom „Mudrosti starih za iskustva mladih“. Na konkurs koji je trajao od 5. do 25. oktobra stiglo je 29 radova učenika od I do IV razreda osnovnih škola Dušan Jerković, Stari grad, Slobodan Sekulić i Miodrag Milovanović Lune“ sa sedištem u Karanu, ali i đaka koji ovu školu pohađaju u izdvojenim odeljenjima u Trnavi, Lunovom selu i Ribaševini.

dete

Radove je pregledao žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, profesorka Književnosti sa metodikom nastave Pedagoškog fakulteta u Užicu, Milena Gudurić, profesorka razredne nastave u OŠ „Nada Matić“ i Biljana Kuzmanović, predsednica Udruženja „RAZVOJ UE“.


Prvo mesto je osvojila Nevena Stanojević, II razred OŠ „Miodrag Milovanović- Lune“- Karan

Drugo mesto Vanja Cvejović, IV-4 razred OŠ „Dušan Jerković“ Užice

Treće mesto Nevena Milovanović, IV razred OŠ „Miodrag Milovanović“ IO Ribaševina

Pohvaljeni su i radovi učenica Staše Stančić (II razred OŠ „Miodrag Milovanović Lune“-Karan), Ljubice Stevanović (IV3 OŠ „Dušan Jerković“- Užice) i Lenke Simić (III-5 OŠ #Dušan Jerković-Užice).

Osim najbolje ocenjenim učenicima, knjige će biti uručene i biblioteci OŠ „M. Milovanović- Lune“ čiji učenici su učestvovali u najvećem broju.

Nagradu će dobiti i Marica Vukić, odeljenski starešina IV razreda ove škole u IO Ribaševina. Od ukupno devet učenika koji pohađaju njeno odeljenje njih čak sedam je učestvovalo na konkursu. Na ovaj način želimo da afirmišemo i prosvetne radnike koji podstiču učenike na literarno stvaralaštvo i negovanje pisane reči.


O vremenu dodele zahvalnica i nagrada pobednici konkursa biće blagovremeno obavešteni.

Nagrađeni i pohvaljeni radovi biće objavljeni tokom decembra 2022. godine na portalu www.vodiczastare.rs i www.uzickarepublikapress.rs čiji osnivač je Udruženje „RAZVOJ UE“.

Podsećamo, cilj konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“ je podsticanje razmišljanja i stvaralaštva na temu položaja starih u neposrednom okruženju i uopšte u društvu. Kroz literarni konkurs želimo i da povežemo dve najosetljivije grupe u našem društvu- stare i decu kako bi uticali na razvijanje tolerancije među onima koji su stvarali i populacijom kojoj u budućnosti ostavljamo grad.

Literarni konkurs je deo projekta „Mudrosti starih za iskustva mladih“ koji realizuje Udruženje „RAZVOJ UE“ uz podršku Grada Užica kroz Programe organizacija civilnog društva za 2022. godinu.

Izdvajamo