„Mudrosti starih za iskustva mladih“

„Mudrosti starih za iskustva mladih“

Autor: vodizastare.rs

15. Oktobar 2022

Udruženje „RAZVOJ UE“ raspisuje literarni konkurs na temu „Mudrosti starih za iskustva mladih“. Konkurs traje od 5. do 25. oktobra 2022. godine.Na konkurs se mogu prijaviti učenici od I do IV razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Užica i opštine Sevojno.

deda

Cilj konkursa koji se simbolično raspisuje tokom trajanja Dečje nedelje, a u mesecu oktobru koji se obeležava kao mesec solidarnosti sa starim osobama, je da kod učenika podstakne razmišljanje i stvaralaštvo na temu položaja starih u neposrednom okruženju i uopšte u društvu. Ovo je i način da povežemo dve najosetljivije grupe u našem društvu- decu i stare i tako dodatno utičemo na razvijanje tolerancije među onima koji su stvarali i populacijom kojoj ostavljamo grad u budućnosti.


Svi radovi moraju sadržati sledeće podatke o učeniku: • ime, prezime, razred i odeljenje učenika, • naziv i adresu škole, • ime i prezime profesora razredne nastave, • kontakt telefon profesora razredne nastave i mejl adresu škole.

Radove slati nepotpisane, otkucane ili pisane rukom. U posebnoj, pratećoj koverti uneti sve tražene podatke o autoru i sve zajedno poslati (zalepljeno) u jednoj koverti zaključno sa 25. oktobrom 2022. godine na adresu

Udruženje „RAZVOJ UE“ Stevana Mokranjca 10 31 000 Užice Sa naznakom ZA LITERARNI KONKURS

Radovi će biti šifrirani, a zatim pregledani od strane profesora razredne nastave, profesora metodike srpskog jezika sa Pedagoškog fakulteta i jednog novinara lokalnih medija.

Pobednici konkursa biće proglašeni 20. novembra 2022. godine na Svetski dan deteta.


O vremenu dodele zahvalnica i nagrada svi učesnici i pobednici konkurs biće naknadno blagovremeno obavešteni.

Autori tri najbolje priče dobiće zahvalnice i prigodne poklone, a svim učesnicima biće uručene zahvalnice. Sve priče koje budu ispunile uslove konkursa i odgovorile na temu, biće objavljene na portalima www.vodiczastare.rs i www.uzickarepublikapress.rs čiji osnivač je Udruženje „RAZVOJ UE“ koje i pokreće literarni konkurs.

Projekat „Mudrosti starih za iskustva mladih“ u okviru koga se realizuje i literarni konkurs podržao je Grad Užice kroz Programe organizacija civilnog društva za 2022. godinu.

Izdvajamo