Gimnastika za vrat

Gimnastika za vrat

Autor: vodiczastarijeuzicane.rs

19. Decembar 2021

Gimnastika za vrat doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi i smanjuje napetost, a u budućnosti će vas spasti troškova za skupe procedure liftinga. Ne zaboravite da od toga u kakvom se stanju nalaze mišići vrata i grudnog koša zavisi izgled ženskog dekoltea. To je razlog više da bez obzira na godine i obaveze koje imate svakodnevno odvojite nekoliko minuta za žensko zdravlje i lepotu!

vrat 1

♦ Stanite, ispravite leđa i držite glavu pravo i visoko – to je početni položaj. Ruke, prepletenih prstiju, stavite na potiljak i glavu blago nagnite napred. Zatim uz otpor ruku vratite glavu u prvobitni položaj, izbrojte do 30 i opustite se. Zatim sve to ponovite. Kad uradite vežbu ispred ogledala i vidite kako se pokreću mišići vrata, postaće vam jasno zašto su ove vežbe tako efikasne.

♦ Zauzmite početni položaj, onda glavu malo nagnite i stavite dlan leve ruke na desno uho. Blago savijte glavu ka levom ramenu i onda se, uz otpor ruke, trudite da vratite glavu u prvobitni položaj. Izbrojte do 30 i opustite se. Ponovite vežbu još jednom, pa sve to ponovite i na drugu stranu.

♦ Sedite na stolicu i oduprite se rukama o sedište. Leđa treba da budu prava. Zatim istegnite leđa, zabacite glavu unazad koliko god je moguće i izbrojte do 30. Vratite se u početni položaj, a zatim ponovite vežbu još jednom.

♦ Zauzmite početni položaj  kao u prvoj vežbi. Okrenite glavu ulevo i gledajte preko ramena. Izbrojte do 30, pa se vratite u početni položaj. Uradite vežbu još jednom, a zatim je ponovite na drugu stranu.

Izdvajamo